9 augustus 2020

6 tips voor de allerleukste low-budget kinderactiviteiten

Vind jij dagjes uit met je kinderen ook altijd zo schreeuwend duur? € 150 is echt niks als je met z’n vieren bent en naar een pretpark of dierentuin gaat! En dan loopt het ook nog eens vaak op een teleurstelling uit.

Bedenk zelf eens wat voor jou de leukste jeugdherinneringen waren. Je zult erachter komen dat het geen instant-vermaak van een pretpark is maar een veel kleiner avontuur dichter bij huis. Als kind ben ik voor een heel aantal verjaarspartijtjes uitgenodigd.

Vaak was dat bij de bowlingbaan of een zwembad en daarvan is er eigenlijk niks echt blijven hangen in mijn herinnering. Maar er is er eentje die mij het meest is bijgebleven omdat het iets heel origineels was.

De ouders van een vriendinnetje hadden van het hele huis een kinderkermis gemaakt. Blikken gooien in de tuin, touwtje trekken bij het stapelbed en ga zo maar door. Er stond een limonade-koe en we liepen door het hele huis met onze kraskaart om onze nek. Super origineel en veel goedkoper dan een dertien-in-een-dozijn standaard kinderfeestje.

Om je te inspireren heb ik voor jou hier een paar low-budget-high-succes tips voor je die weinig kosten.

  1. Picknicken! Bedenk samen waar je wilt picknicken en wat je mee gaat nemen. Je kunt ook van de reis al iets bijzonders maken door met de trein (railrunner!) of met de bus te gaan. Vergeet de frisbee niet!
  2. Leen een kinderkookboek uit de bibliotheek en laat je kind een recept uitkiezen, ook leuk in combinatie met de picknick!
  3. Kijk eens in je omgeving wie er een grote tuin of een groot erf heeft en ga daar kamperen als het mag. Je kunt een tent lenen als je die niet hebt of er zelf eentje maken van lakens en een waslijn. Dat wordt een herinnering om nooit meer te vergeten!
  4. Check (altijd!) de zondagskrantjes voor open dagen of gratis evenementen.
  5. Organiseer een kinder-BBQ, laat je kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Regel een broodje, knakworsten, hamburgers, marshmallows en kinderbubbels of grote kannen limonade en het feest is compleet. Bedenk dat de voorpret net zo belangrijk is als de activiteit, laat je kinderen bijvoorbeeld uitnodigingen maken en ‘posten’.
  6. Zelf heb ik voor het partijtje van mijn kinderen weleens een speurtocht uitgezet door het dorp. Letters verzamelen die verstopt zijn waarmee ze een woord maken waar ze de ‘schat’ konden vinden. Zijn je kinderen ouder? Start pas als het donker wordt en geef zaklampen mee. Het is echt niet ingewikkeld maar succes verzekerd.

Begint het al te borrelen bij je van de ideeën? Enne.. als jij nog een supertip hebt die hier niet tussen staat laat het vooral weten!

Fijne zomer!

PS: vond je dit artikel interessant? Check dan mijn gratis online mini-training Geld&Geluk, meer info vind je hier!

6 tips voor de allerleukste low-budget kinderactiviteiten
© Suzanne Schipper 2024 | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl