20 juni 2020

Zet de eerste stap om je dromen waar te maken

Zit jij ook weleens te dagdromen? Ik doe dat stiekem best wel vaak. Maar ik ga dan ook vaak nog een stapje verder. Ik ga ook meteen alles uitzoeken. Een soort haalbaarheidsscan maken zegmaar. Dat is denk ik wel een beetje een afwijking die niet iedereen heeft.

Google is dan ook echt mijn beste vriend. Maar het is ook wel erg nuttig. Want door dat te doen komen dromen dichterbij. Want soms denk je dan, waarom ook niet? Zo ben ik ook vorig jaar in Nieuw Zeeland beland. Een van mijn vrienden ging op wereldreis en stiekem was ik wel jaloers. Maarja, huis, hypotheek, kinderen.

Ik volgde hem natuurlijk via Polarsteps (tip voor reizigers!) En toen hij aangaf in maart in Nieuw Zeeland te zijn ging ik ff dagdromen+ zegmaar. Ik checkte hoeveel een retourticket kostte (€900), hoeveel een auto huren kostte (€700pp voor drie weken).

En dat viel me erg mee. Toen kwam de dagdroom al wat dichterbij. Overleg en nog wat twijfel, wel/niet wel/niet.. Een paar dingen geregeld en jahoor, ik ging! Uiteindelijk heeft die drie weken rondreizen mij €2600 gekost. Herinnering: niet in waarde uit te drukken.

Moraal van dit verhaal is dat je je niet moet laten leiden door aannames. De aanname dat iets te duur is. Of dat het jou toch niet gaat lukken om vrij te krijgen. Dat je vakantiedagen op zijn (wist je dat je die ook gewoon kunt ‘kopen’ bij je werkgever?) Want als je je laat belemmeren door die aannames gaat jouw droom nooit werkelijkheid worden.

Ben jij er klaar voor om jouw dromen uit te laten komen? Check dan hier mijn programma Geld&Geluk of klik hier om eerst mee te doen aan mijn gratis mini-training Geld&Geluk

Zet de eerste stap om je dromen waar te maken
© Suzanne Schipper 2024 | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl