3 maart 2017

Ontdek de verborgen verlangens achter je aankopen

Ken je dat, van die aankopen waarvoor je altijd een goed excuus weet te verzinnen? Waarbij de ene stem in je hoofd het altijd wint van de andere, ook al zijn de argumenten niet sterk. Het gebeurt meestal in de winkels waar je als een magneet naar toe getrokken wordt. Gewoon om te kijken, denk je dan nog.

Ik heb het zelf met boekwinkels, daar kan ik echt uren rond kijken. Ook in de virtuele versie van dat blauwe mannetje. Ik kan er niets aan doen, maar ik heb echt altijd heel goede argumenten om wéér een exemplaar aan te schaffen. Het is een verleiding die ik slecht kan weerstaan. Gelukkig zijn er genoeg interessante boeken die ik uit zakelijk oogpunt aan kan schaffen en die ik dus ook als aftrekpost op kan voeren. Hé… goed excuus he?! 😉

Doelen

Mijn laatste aankoop was Het Plan van je Verlangen van Danielle LaPorte. Het gaat over de doelen in je leven, de dingen die je wil bereiken. Maar als je dat doel hebt behaald, voel je vaak niet de voldoening die je voor ogen had. En dat is soms best een teleurstelling. De kern van het verhaal is dat het eigenlijk draait om het gevoel dat je hoopt te hebben als je je doel behaalt, en niet het doel zelf.

Gevoel

En zo is het ook met een heleboel aankopen die we doen. We hopen dat ze ons een bepaald gevoel of resultaat geven. Maar is dat ook wel zo? Als je een dieetboek koopt dan wil je slanker worden. En met een sportschoolabonnement fitter. Koop je een bordspel, dan wil je graag meer gezellige momenten met je familie. En met een sapcentrifuge dan wil je gezonder gaan leven. Kortom, we kopen vaak voornemens of verlangens. Om ze vervolgens te laten verstoffen in de kast.

Voornemens en verlangens

Je kunt je afvragen of je ook zonder deze aankopen iets met deze voornemens en verlangens kunt. Begin alvast met minder eten en meer bewegen, ga eens met je familie naar het bos of het strand en neem de tijd om gezonde(re) maaltijden te maken. Wees je bewust van je voornemen of het verlangen dat achter je aankoop verborgen zit de volgende keer als je iets wilt aanschaffen. En bedenk welke opties er allemaal nog meer zijn om dat te bereiken. Focus op je mogelijkheden!

Vond je dit interessant? Binnenkort geef ik weer een gratis mini-training Geld&Geluk met praktische tips&trics die je meteen kunt toepassen. Je kunt je hier aanmelden.

Ontdek de verborgen verlangens achter je aankopen
© Suzanne Schipper 2024 | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl