20 juni 2020

Kijk eens wat vaker in de spiegel van je bankafschrift

Jarenlang heb ik de boekhouding gedaan van een verstokte roker -niet dat ik hem zag roken- maar de geur sloeg me tegemoet als ik de ordner opensloeg. Het was nog voor het digitale tijdperk 😉

Ik zag dat hij van uit eten gaan hield. En van nieuwe gadgets zoals een flatscreen tv. Daar sloot hij ook een lening voor af bij een goed bekende. Ik zou die lening zo snel mogelijk willen afbetalen maar zijn etentjes werden er niet minder om. Pas na lang aandringen werd er wat terug betaald.

Wat je je misschien niet zo realiseert is dat ik jou aan de hand van je bankafschrift binnen no-time beter ken dan je familie. Hoe jij met je geld omgaat zegt alles over jou.

Of je chaotisch bent of gestructureerd. Wat jij belangrijk vindt, waar je een zwak voor hebt. Als je het zo bekijkt is een bankafschrift bijna even intiem als je dagboek.

Het is eigenlijk net als met de missie van die opruimgoeroe’s. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Zo is het ook met je geld. Weet jij precies hoeveel er op je rekening staat? Hoeveel je vaste lasten zijn? Of doe je eigenlijk maar wat? Als je antwoord op de laatste vraag ja is valt er nog veel te winnen bij je.

Letterlijk en figuurlijk bedoel ik dan. Niet alleen aan rust in je hoofd, maar ook geld dat verdwijnt. Feit is dat niet de hoeveelheid geld doorslaggevend is voor je gemoedstoestand, maar weten waar je aan toe bent. Niet weten waar je aan toe bent maakt onrustig.

Heb jij het gevoel dat er nog wel wat te winnen valt en wil je hier op een leuke manier mee aan de slag? Check mijn programma Geld&Geluk, of doe eerst mee aan mijn gratis mini-training.

Kijk eens wat vaker in de spiegel van je bankafschrift
© Suzanne Schipper 2024 | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl