11 september 2020

Hoe je weer sterk in je schoenen komt te staan na echtscheiding of verlies

Ken je dat, het gevoel dat de fundering onder je leven wordt weg geslagen? Ik weet het nog heel goed, ook al is het inmiddels 10 jaar geleden. En ook al was ik zelf degene die de stekker uit mijn huwelijk trok, toch werd ik getackeld. Omdat ik de dingen die erna gebeurden echt niet kon voorzien.

Voor mijn gevoel glipte alles door mijn vingers wat belangrijk voor me is. Ik vond mijn leven niets meer aan en kwam in de overleefmodus. Ik raakte al mijn zakelijke opdrachten kwijt en kon niet de moeder zijn die ik graag wilde zijn. Ik had het idee dat ik moest vechten voor mijn toekomst. Ik was ook flink overspannen maar dat had ik zelf niet eens in de gaten.

Hoe fijn was het geweest als ik mensen in mijn omgeving had gehad die hier ook ervaring mee hadden. Zodat ik niet het gevoel had dat ik de enige was die dit meemaakte. En dat iemand mij kon helpen om het grotere geheel te zien. Waardoor vertrouwen kreeg dat het écht wel goed ging komen.

Maar dat was er niet. Ja je kunt naar een coach of een therapeut. Een uurtje betaald praten en weer een lange week wachten. Of mensen die het goed bedoelen en zeggen: het komt wel goed. Ik had behoefte aan contact met mensen die er geweest waren. Of op zijn minst ook onderweg, net als ik. Zodat ik wist dat ik niet de enige was.

En ik miste iets praktisch en laagdrempeligs wat mij weer op weg zou helpen. Een supportgroep, een soort routekaart en een zetje in de goede richting. Omdat het er nog steeds niet is heb ik het zelf maar ontwikkeld. Want ik geloof er heilig in dat het begint bij jezelf als je wilt dat alles weer de goede kant op gaat rollen.

Als jij weer sterk in je schoenen staat kun je de hele wereld aan. Of om te beginnen de halve wereld 😉 Een betere moeder zijn voor je kinderen, je weer ergens op kunnen focussen, en uiteindelijk weer je (nieuwe) dromen waarmaken. Want het leven is te leuk om je als een flipperkastballetje alle hoeken in te laten tikken.

Eigenlijk vind ik dat iedereen zo’n traject zou moeten kunnen volgen. Omdat ik denk dat het kan voorkomen dat je later ergens op vast loopt. Hoe mooi zou het zijn als dit (gedeeltelijk) vergoed kan worden, omdat het verschillende hulpvragen kan voorkomen.

Wil jij alvast een begin maken met Sterk in je Schoenen staan? Download dan hier mijn ebook met 21 tips!

Hoe je weer sterk in je schoenen komt te staan na echtscheiding of verlies
© Suzanne Schipper 2024 | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl