10 oktober 2020

Hoe het kijken van een netflix-serie mijn leven veranderde

Oke, ik beken. Mijn quilty pleasure is Netflix series bingewatchen. Gewoon in een paar dagen een heel seizoen kijken dus. Ik weet het, het klinkt niet erg verantwoord. Maar toch kun je er levensveranderende inzichten door krijgen.

Zo kijk ik graag naar historische series, zoals Outlander, Outlaw King en ook The Three Musketiers heb ik gezien. Ik ben gek op geschiedenis. Bij bloederige toestanden kijk ik trouwens wel even weg want daar kan ik niet zo goed tegen. Groot respect voor mensen in de zorg, maar dat terzijde.

Want niemand wil graag ruilen met alle comfort die we nu hebben. Zo oud als we nu worden zat er in die tijd niet in. Het was vaak vies, het eten vaak slecht en er was weinig tot geen gezondheidszorg. Het was gevaarlijker ook, je kon iedere dag het loodje leggen. Door een onbekende ziekte, een overval of je werd onterecht beschuldigd van hekserij.

Wat mensen ook meteen veel meer bewust maakt van het feit dat het zo voorbij kan zijn. En toch zie je ze zonder aarzelen opkomen voor hun idealen. Misschien wel juist daarom. En dan niet zoals nu met een vernietigende anonieme comment op social media. Nee, gewoon op je paard of desnoods te voet. Met zwaard of pijl en boog en de uitkomst was dan leven of dood.

Kijk dat is nog eens moed. Als ik dan kijk naar hoe we nu leven en dat vergelijk. Welke (financiële) risico’s lopen wij eigenlijk als we onze idealen achterna gaan? En dan wil ik gerust mezelf even als voorbeeld nemen. Ik heb best wel vaak een opdracht aangenomen die ik eigenlijk helemaal niet zo leuk vond. Maar ja, brood op de plank hè denk je dan. Want ik ben wel de kostwinner.

Maar heel eerlijk, dat brood dat is er wel en het beleg ook. En mijn huis is ook al gedeeltelijk afgelost. Dus waarom doe je dat dan? Als jouw tijd eigenlijk veel meer waard is dan geld? Terwijl je nog best wel wat dromen op de plank hebt liggen die je waar wilt maken? Je nog teveel onbenutte talenten hebt? Als ik dan op mijn lui bank naar zo’n strijd op leven en dood zit te kijken van iemand die voor zijn idealen vecht voel ik me best wel laf.

Omdat wij nu niet in de middeleeuwen leven moet je soms jezelf een schop onder je kont geven. Jezelf wakker schudden en afvragen wat jouw idealen eigenlijk zijn. Waarin jij het verschil wilt maken. Voor de ander of de wereld. Want hoe lang ga je er nog mee wachten?

En zie je risico’s onder ogen. Maar dan wel realistisch. Zijn die wel in verhouding met de angst die je hebt? Want hoeveel kan er uiteindelijk nou helemaal mis gaan? Vaak hebben mensen dat niet eens onderzocht. En lopen ze helemaal geen enkel risico. En hoe zou het voelen als je je idealen achterna zou gaan? En hoe zou het voelen als je het niet doet en je op je leven terug kijkt?

Ik heb het gedaan, mijn angsten en onzekerheden onder ogen gezien. En eerlijk? Zo eng was het niet. Ik heb er ook geen honger door geleden. Het risico dat ik loop is eigenlijk alleen maar het risico op een leuker leven. Omdat ik doe waar ik gelukkig van word. En dat is in dit geval het schrijven van een inspirerend blog voor jou.

Welke netflix-serie heeft jou een belangrijk inzicht gegeven?

Is het zo dat jouw idealen en dromen ook ergens liggen stof te happen? Maar wil je wel eerst weten hoe dat financieel zit voordat je op je paard springt? Doe dan geheel risicoloos vanaf je lekkere lui bank mee met mijn gratis online mini-training Geld&Geluk. Deelname is geheel vrijblijvend!

Je gaat dan ontdekken wat voor rol geld speelt in je leven en hoe je je dromen waar kunt maken. Geen hocuspocus of abracadabra maar praktische tips die jou meteen wat opleveren. Meld je hier aan!

Hoe het kijken van een netflix-serie mijn leven veranderde
© Suzanne Schipper 2024 | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl