21 oktober 2020

Het geheim van rijker worden terwijl je geld uitgeeft

Huh? Dat kan niet denk je. Maar toch.. als je verder leest begrijp je wat ik bedoel.

Ik ben er de laatste tijd mee aan het spelen. Mezelf bewust worden van mijn onderbewuste. Terug naar de essentie. We worden er door de omstandigheden ook al mee geholpen. Wat mis je en wat mis je niet? En hoe ga je dat invullen?

Wat mij enorm heeft geïnspireerd is het boek ‘No Spend Year’ van Michelle McGagh. Je raadt het al, Michelle gaat een heel jaar niets uitgeven. Nouja, alleen het hoogst noodzakelijke. En dat is in het begin echt lastig. Maar gaandeweg levert het haar meer op dan ze moet inleveren. Ze wordt er vooral gelukkiger van eigenlijk.

En dat zet mij aan tot denken. Nu vind ik het voor mezelf wel een brug te ver een jaar niks uitgeven. Ja ik weet het, beetje laf 😉 Maar ik doe wél de light versie. Ik ben heel kritisch gaan kijken naar wat ik koop. Dat doe ik door iets een cijfer te geven. Is het lager dan een 9? Niet kopen.

Bijvoorbeeld, eigenlijk ‘moet’ ik nog nette zwarte schoenen. Eerder had ik gewoon het eerste paar gekocht dat voorbij komt en oké is. Nu wacht ik tot ik een 9 of misschien wel een 10 zie. Tot nog toe kwam het nog niet boven een 7. Niet kopen dus.

Je kunt uit gewoonte zeventjes kopen en je hebt middelmatige bezittingen. Of je kunt jezelf alleen het allerbeste gunnen. Minder spullen maar wél spullen waar jij echt blij van wordt.

Ik sta er iedere keer weer verbaasd van als ik op reis ben hoe weinig ik nodig hebt. En hoe bevrijdend dat kan voelen. Uit onderzoek blijkt ook dat we maar 21% van onze kleding 1x per jaar of meer dragen bijvoorbeeld. Dat is toch bizar?  Je kunt dus rustig de helft weg doen en dan heb je nog meer dan genoeg.

Het gevolg voor mij ? Aan de ene kant ben ik minder gaan uitgeven, aan de andere kant meer. Van het geld dat ik bespaard heb de afgelopen tijd heb ik mijzelf wel een mooie opleiding gegund. Eentje die ik al heel lang op mijn wensenlijstje had staan. Die mij als mens ook echt rijker maakt doordat het me zoveel inzichten geeft.

Voel je hem al? Dàt is dus het geheim van rijker worden terwijl je geld uitgeeft.

Wil jij ook bewuster met geld omgaan en toch rijker leven? Maar heb je wat inspiratie nodig hoe je dat nu verder aanpakt? Doe dan vanaf je lekkere lui bank mee met mijn gratis online mini-training Geld&Geluk. Deelname is geheel vrijblijvend!

Je gaat dan ontdekken wat voor rol geld speelt in je leven en hoe je jouw dromen waar kunt maken. Geen hocuspocus of abracadabra maar praktische tips die jou meteen wat opleveren. Meld je HIER aan!

Het geheim van rijker worden terwijl je geld uitgeeft
© Suzanne Schipper 2024 | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl